14 Nisan 2010 Çarşamba

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MANTARLI TAVUK















































Çoook çok lezzetli bir yemek. Dilerseniz malzemeleri çoğaltarak misafirleriniz içinde hazırlayabileceğiniz hem kolay hem lezzetli hemde göze hitap eden bir yemek. İşte tarifimiz.
400 gr mantar
2 tane tavuk göğsü
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve karabiber

Beşamel sos için
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr kadar kaşar peyniri
Mantar ve tavuklar kuşbaşı doğrandıktan sonra, tencereye sıvıyağ koyularak önce tavuklar rengi değişene kadar kavrulur, sonra üzerine mantarlar ilave edilerek onlarda suyunu tamamen çekene kadar kavrulur. Bu sırada beşamel sos hazırlanır. 2 yemek kaşığı margarin eridikten sonra un ilave edilerek unun rengi değişene kadar kavrulur. Üzerine süt ilave edilerek sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayan sosa tuz ilave edilerek 3-4 dk. sonra ateş kapatılır.
Kaşar peyniri rendelenir ve yarısı beşamel sos içine koyularak karıştırılır. Suyunu tamamen çeken mantarlarımız beşamel sos ile harmanlanır ve fırın tepsisine alınır. Üzeri düzeltilir ve kalan kaşar peynirinin hepsi yemeği üzerine yaydırılır ve son olarak kırmızı toz biber serpilerek. 180 derece fırında 15-20 dk. pişirilir.
AFİYET OLSUN

16 yorum :

  1. Elinize sağlık nefis olmuş görüntü lezzetini anlatıyor.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürederim. iyi akşamlar dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. simdi pisirdim nefis oldu, yalniz 2 kasik yag kullanmak yeterli sanirim, tarif icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. Beğendiğinize çok sevindim. Ben yaptığım ölçüyü aynen verdiğim için bazı ölçüleri damak tadınıza göre değiştirmek mümkün tabi. Afiyet olsun. sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ben bunu küp doğramış patatesleri kızartarak , üzerine de haşlanmış tavuk göğsünü dökerek yapıyorum.kendim uydurmuştum.sonrada başamel sos yapıp fırına veriyorum ...harika oluyor.

    YanıtlaSil
  6. merhaba, yeni evliyim pratik diye tavukla beslenerek başladık olaya ve ilk yemeğim bu oldu, aramızda kalsın pratikte yemek yapmayı da bilmediğim halde yemek süper olunca kendime güvenim geldi:)

    cumartesi misafirler var anneme hasanpaşa köfte yaptırıcam onun yerine tecrübe etmenin özgüveniyle misafirlere de bundan mı yapsam acaba diiyorum yoksa basit kaçar mı köfte mi daha ağır durur bilemedimm

    YanıtlaSil
  7. merhabalar. yemeği denemenize ve beğenmenize çok sevindim. afiyet olsun. Hasan paşa köftesi de bu yemekte misafirler için çok uygun. Köftenin yapımında çatlamalar olabiliyor bazen. ama anneniz yapacaksa mutlaka tecrübelidir ve güzel yapacağına eminim. Köfte yapıp yanına da yalancı çerkez tavuğu gibi tavuklu bir meze olabilir. tariflerim arasında var. Onun yapımıda çok kolay ve çok lezzetli, yada değişik bir şeyler yapıp anneleri bile şaşırtabilirsiniz:)) Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun diyorum. sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. merhaba ellerinize saglik bizimle boyle guzel bir tarifi paylastiginiz icin tesekkurler simdi oglen yemegi icin yaptim yanliz tavuklar icinde az kaldi gibi geldi,bir dahaki sefere ne onerirsiniz tavukalarimi cogaltayim,pasamelin sutunumu azaltayim simdiden sagolun sevgiler

    YanıtlaSil
  9. merhabalar,yemeği beğendiğinize çok sevindim. eğer beşamel sosun kıvamını beğendiyseniz, tavuk miktarını arttırabilirsiniz. iyi geceler dilerim.

    YanıtlaSil
  10. Dun aksam yaptimm esimde ben de cok begendikkk :)) bundan sonra hep yaparim instagraminz varsa kaydetmek isterm

    YanıtlaSil
  11. Beğendiğinize çok sevindim. Afiyet olsun. İnstagram yok henüz :)

    YanıtlaSil
  12. Göğüs yerine başka bi yerini kullansak tavuğun olur mu acaba kuru olacağını düşünüyorum göğüsün

    YanıtlaSil
  13. Biraz geç yazıyorum kusura bakmayın. Tavuğun incik dediğimiz kısmıylada yapabilirsiniz. Hatta daha lezzetli olur. Bende göğüs etini kuru ve lezzetsiz bulduğum için bu şekilde tatlandırdım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Selam ben bu tarifi uygulamak istiyorum ama haslanmis makarna ekleyerek yapacam. Malzemeleri arttirmama gerek varmi basemel sos yeterli olurmu

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar. Uzun süredir bloguma bakma fırsatı bulamadım. Yorumunuza biraz geçte olsa cevap vereyim. Makarnayı 1 paketten yapacaksanız süt ve un miktarını biraz arttırırsanız iyi olur.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!