22 Nisan 2010 Perşembe

TON BALIKLI MAKARNA



























Herkese şimdiden hayırlı cumalar diliyorum. Genelde pazar akşamları yaptığım bir makarna çeşidi. Bize çok lezzetli geliyor. Makarnayı çeşitli soslarla sevenler ton balıklıyıda mutlaka denemeli. Eğer bir paket makarnayı bir günde bitirebiliriz derseniz bir paket yapabilirsiniz. Biteremezseniz yarım paket yapın çünkü balığın tadı ertesi güne biraz ağırlaşmakta. Ben bir paket ölçüsü veriyorum malzemleri yarıya indirerek yarım paket için hazırlayabilirsiniz.
1 paket istenilen modelde makarna
Ton balıklı sos için
200 gr kadar ton balığı. (160 gr+ bir tanede küçük boy olabilir)
4 diş sarımsak (rendelenmiş yada sarımsak aparatından geçirilmiş daha iyi olur)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tepeleme salça
1 çay bardağı su
Arzuya göre kuru yada taze nane ve kıyılmış maydanoz
Makarnayı haşmaya bırakın. Makarnamız olurken tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyun, sarımsakları tavaya atıp yağda bir kaç kez cevirip hafif kavurun. Üzerine salçayı ve suyu ilave ederek salçayıda biraz kavurun. Son olarak ton balıklarının yağını yarım süzerek balıklarıda ilave edin bir kaç kez karıştırıp ateşi kapatın. Salça tuzsuz ise tuz ilave edin.
Makarnayı haşlandıktan sonra suyunu süzülün. Ben makarnayı soğuk sudan geçirenlerdenim, diğer türlü makarna birbirine yapışıyormuş gibi geliyor. Sosun içinde yeterince yağ olduğu için makarnayı ayrıca yağlamıyorum. Makarnayı tencereye alıp sosu üzerine döküp karıştırın. İçine isteğe göre kuru nane ve kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
AFİYET OLSUN

1 yorum :

  1. eline sağlık serpilcim besleyici ve lezzetli olmuş şifa olsun,hayırlı cumalar

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!