7 Aralık 2009 Pazartesi
HAŞHAŞLI VE CEVİZLİ ÇÖREK
Yumşacık ve tadına doyulamaz bir çörek daha.
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta ( sarısı üzerine akı hamura )
İç malzemesi
1 su bardağı çekilmiş yağlı haşhaş
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Ilık su, süt, şeker ve maya biraz mayalandırıldıktan sonra, tüm hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamur yaklaşık Yarım saat dinlendirildikten sonra, üçerli gruplar halinde 9 parçaya ayrılır. Her hamur ayrı ayrı yufka içneliğinde açıldıktan sonra üzerine haşhaş sürülüp ceviz serpilir ve ve 3 böylelikle üst üste koyur.
Daha sonra hamur rulo şeklinde sarılır ve hamur oklavayla açar gibi hareketle biraz inceltilir. Tüm hamurlar bu şekilde sarıldıktan sonra Yağlanmış fırın tepsisine yuvarlatılarak koyulur. Üzerine yağ karıştırılmış yumurta sarısı sürülür.Hamurumuz 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder