13 Nisan 2008 Pazar
KURABİYE TRUFFLARI YADA LOKUMLARI
Geçengün yaptığım kurabiyelerden kalınca, yine hemen değerlendirme yoluna gidildi, ve ortaya bunlar çıktı. Çok nefis oldular.
Kalan kurabiyeler
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar indistan cevizi
Kurabiyeler rondodan geçirildikten sonra, diğer tüm malzemeler pişirilerek muhallebi yapılır.
Muhallebi biraz soğuduktan sonra içine kurabiye kırıntıları atılarak karıştırılarak yoğrulur. Daha sonra ceviz byüklüğünde parçalar koparılıp hindistan cevizine bulanır. Eğer bunları buzdolabında 4-5 saat bekletirseniz lokum olarakta tüketebilirsiniz.
Etiketler:
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder