12 Ocak 2012 Perşembe

UĞUR BÖCEKLİ VE KALPLİ PASTA



Herkese merhabalar. Hafta sonu annem ve babam geldi. Annem pastaya bayılır. Onlar gelmeden bir gün önce yaptım pastaları. Önce tek bir pasta yapacaktım fakat çocukları düşününce yarına kadar sabredemeyebilirler diye onlar içinde küçük bir uğur böcekli pasta yaptım. Ne kadar başarılı oldum bilemem ama çocuklar görünce çok sevindiler. Hamuru kardıktan sonra aklıma iki pasta yapmak geldiği için hamuru iki küçük kaba bölüştürdüm. Bir tanesi kalp kalıp diğeri ise ısıya dayanıklı çukur fırın kabı. Malzeme listemiz şöyle.
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vaniya
Pasta kreması ve krem şanti
Uğur böceği için ayrıca kırmızı gıda boyası ve 1 paket çikolata
Kek malzemeleri sırasıyla çırpıldıktan sonra önceden ısıtılmış 170 derecede pişirilir. İçine hazırlanan pasta kreması sürüldükten sonra üzeri krem şanti ile kaplanır ve istenilen şekilde süslenir.
Uğur böceği için
Yağlı kağıt üzerine halkalar çizildikten sonra halkalara eritilmiş çikolata koyularak uğur böceğinin benekleri yapılır ve buzdolabında 5 dk. donması için beklenir. Pasta kırmızı renkteki krem şanti ile kaplandıktan sonra yine çikolata ile üzerine kanat çizgisi yapılır. Yüz hattı belirlendikten sonra göz ve ağız yapılarak benekleri yerleştirilir.
AFİYET OLSUN

15 yorum :

  1. İki pastada nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  2. çok çok şekerler canım.bayıldım görüntüye.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Coook harika olmus ikiside,özellikle ugur böcegi! Bende bir türlü basina gecip deneyemeyenlerdenim,simdi senden csaret aldim,seninkisini cok begendim,basarili olmus,afiyetler olsun,bu arada pastayi bizde cok severiz,genelde canimiz cekince hemen hoop muzlu pasta! sevgiler hepinize Almanya'dan...

    YanıtlaSil
  4. Pastaların ikisi de birbirinden nefis olmuş.Ellerine sağlık canım.Uğur böceği benim de yapmak istediğim bir pasta modeli.Yapmak bakalım ne zaman kısmet olucak.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler seval hanım. iyi akşamlar dilerim.

    YanıtlaSil
  6. pastalarınız çok güzel görünüyorlar elinize sağlık denemek isterim..hangi pasta kremasını kullanıyorsunuz acaba?

    YanıtlaSil
  7. merhabalar. Dr.Oetker marka pasta kreması kullanıyorum. iyi akşamlar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. tanıştığıma memnun oldum
    çok güzel
    selamlar
    bana da beklerim
    :)))

    YanıtlaSil
  9. kek malzemsnn içinde yumurta yok demi serpil hanım

    YanıtlaSil
  10. yumurta var. 4 tane diye yazmışım ama siz o satırı göremediniz sanırım.malzeme listesinin en üstünde. ben 4 yumurtayla 2 çeşit pasta yaptım ama hem kalp kalıbım küçük hemde uğur böceği için kullandığım kalıp çukur kasem küçüktü. siz sadece uğur böcekli yapacaksanız, ve büyük olmasını isterseniz 3 ve 4 yumurta yeterlidir. iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  11. 2.fotoğraftaki Pasta süslemesindeki dalgalı çizgileri nasıl yaptınız öğrenebilir miyiz?teşekkür ederim şimdiden...

    YanıtlaSil
  12. merhabalar. herhangi bir tırtıklı bıçakla, uzun ekmek bıçağı gibi bir bıçakla yapıyorsunuz. Bıçağı pastanızın üzerinde hafif ileri geri hareketlerle gezdirin. bu şekilde yaparak çok güzel değişik şekiller elde edebilirsiniz. iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O UĞUR BÖCEĞİNDEKİ ÇİKOLATANIN DONMAMASI İÇİN NE YAPIYOSUNUZ_?

      Sil
  13. çikolataya şekil verildikten sonra buzluğa koyuyorsun ve 2-3 dk. buzlukta tutmanız yeterli. iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!