7 Ocak 2012 Cumartesi
TAZE FASULYE KIZARTMASI
Herkese merhabalar. Öncelikle yeni yılın herkese sağlık, mutluluk, huzur getirmesini dilerim. Bolluk ve bereket evlerinizden eksik olmasın. Bugün resimlerimi gezerken yayınlamayı unuttuğum, yazdan kalma 3-4 tarif buldum, hemen bir tanesini eklemek istedim. Belki çoğunuz evinizde yapıyorsunuzdur bu kızartmayı, yapmayanlar ve demek isteyenler için çok güzel bir lezzet olduğunu söylemek isterim. Lezzeti biber kızartmasını andırıyor. Zaten sarımsaklı yoğurdun girdiği herşey güzel oluyor. Yemek masalarınızda ortaya koyabileceğiniz alternatif bir meze.
15- 20 tane taze fasulye
3-4 yemek kaşığı kadar yoğurt
2 diş sarımsak
Biraz tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkayın ve uzun olanları ortadan ikiye bölün. Güzelce kurutun. Tavanın tabanını yarım parmak geçecek kadar sıvı yağ koyun ve iyice kızdırın. Daha sonra taze fasulyeleri koyup önlü arkalı kızartıp servis tabağına alın. Yoğurdun içine ezilmiş sarımsakları ve tuzu atıp karıştırın ve taze fasulyelerin üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SALATALAR VE MEZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
çok severim,helede yoğurtlu bayılırım, ellerine sağlık,iyi hafta sonları
YanıtlaSilSerpil'cim ellerine sağlık ben Karadeniz usulü yaparım çokta severim:)))Mutlu hafta sonları sevgi
YanıtlaSiller...
teşekkürler arkadaşlar.
YanıtlaSilhiç tatmadım bilmiyorum nasıl birşey denemesemmi acaba:)ellerine sağlık.
YanıtlaSilSarımsaklı yoğurtla süper olur ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürederim arkadaşlar, aylincim deneyebilirsin, sevmezsen bir daha yapmazsın:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım güzel bir tarif
YanıtlaSilsevgiler