14 Şubat 2011 Pazartesi

ARAP KURABİYE


















Öncelikle herkesin Mevlid kandilini kutluyorum ve güzel bir hafta diliyorum. Geçen gün yaptığım bezelerden kalan yumurta sarıları ile bu kurabiyeleri yaptım. Daha önce portakal ağacında görmüştüm bu kurabiyeyi ve çok değişik gelmişti. Her zaman yumurta sarısı böyle tek başına mevcut olmadığı için bir türlü deneyememiştim, şimdi elimde sadece sarılar kalmışken denemenin tam zamanıydı ve iyiki denemişim, benim çok hoşuma gitti. Benim tarifimdeki tek değişiklik toz nesquick yok onun yerine nescafe var. O yüzden de ben hamuruna 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekledim. Orjinal tarifde hamurunda pudra şekeri yok ve üzeri içinde mevcut malzemelerin dışında birde toz nesquick var. işte tarif.























3 yumurta sarısı
1 paket oda ısısında margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri (orjinal tarifte yok)
Aldığı kadar un yaklaşık 3 su bardağı
Üzeri için
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı kakao
Elenmiş halde 2 yemek kaşığı nescafe yada yarım su bardağı toz nesquick
"Beze yaparken yumurta aklarını kabuğu tamamen kırmadan sadece üzerinden küçük bir parça kaldırarak kırmıştım. O yüzden üç yumurtayıda dik olarak cezveye koydum sonra yarısına kadar su ekledim ve düşük ısıda sarılar sertleşene kadar kaynattım".
Yumurtaları sarılarını elinizle ufalayın. Üzerine diğer tüm malzemeleri koyarak orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. 170 derecede 15 dk. kadar pişirin. Üzeri için gereken tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın. Orjinal tarifte fırından çıkan kurabiyeleri sıcakken toz malzemelere bulayın diyor fakat ozman da buhardan ıslak bir görüntü oluşuyor, fırından çıktıktan 5 dk. kadar sonra toz malzemelere bulanırsa daha iyi sonuç veriyor yada bu işlemi 2 kez de tekrarlayabilirsiniz yani biraz sıcakken birazda soğuduktan sonra bulanabilir. Ben cevizden büyük toplar yaptım ve 20 tane kurabiye elde ettim.
AFİYET OLSUN

17 yorum :

  1. Allahın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

    Yıpranmış ve Katılaşmış Gönülleri Rahmet Meltemiyle Yeşerten Eşsiz Peygamberin Doğum Günü Olan Mevlit Kandilinizi En Içten Dileklerimle Tebrik Ederim

    YanıtlaSil
  2. Sevgililer günün kutlu kandilin mübarek olsun canım....

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Bu gün peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa SAV ‘in dünyaya şereflendirdiği gündür. O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur Sevgililer günüde En Büyük Sevgiliye, En Büyük Özlem ve Dualarımızla..
    Tüm arkadaşlarımın Mevlid Kandilini Tebrik Ederim...

    YanıtlaSil
  4. gercekten enfes görünüyor! benimde hep aklimdaydi bu kurabisleri yapmak.. hmmm :)
    hayirli kandiller canim..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. süpperr göünüyor...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. kurabiyeler harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.hayırlı kandiller diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. nefis gözüküyorlar elinize sağlık ,hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  8. Bu kurabiyeye bayılıyorum.Ben de çay saatlerimiz için yaparım bazen..
    Her zaman ki gibi çok leziz görünüyor.Ellerinize sağlık!

    Kandilinizi kutluyorum,hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum..

    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  9. Serpilcim; böyle sarıları pişerek konan kurabiye duymuştum ama hiç denemedim. Her zamanki gibi resim gibi yapmışsın canım benim.. Ellerine sağlık, sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  10. Serpil'ciğim nefis olmuş bu kurabiyeler. Bayıldım doğrusu. Çikolatalı truff gibi duruyor aynı. Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Tek kelime ile harika gorunuyor. Ellerinize saglik.

    Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Ne kadar güzel görünüyor. Simsiyah tam bana göre =)

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Serpil
    Ne zamandır yoksun nerelerdesin merak ettim umarım sağlıkla ilgili problemler yoktur. Görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  14. sevgili nilgün, sağlık problemi yok çok şükür, merak ettiğin için çok teşekürederim. bloglar kapandı, benimde iştahım kapandı diyelim. bugün farkettim blogların açıldığını. bende seni ziyarete geldim ama, şimdi de senin sitene giremedim ne yazıkki, güzel bir hafta dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. aa ne güzel kurabiye bunlar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. merhaba serpil hanım nasılsınız bugüne kadar denediğim tariflerinizden hiç pişman olmadım ellerinize saglık ablama yeni bir tarif denedim diyorum ilk önce lezzeti mekan dan mı diye soruyor tarifleriniz için çok teşekkür ederiz benim sorum: üst malzemesine nesquick koymasak sadece kakaoo ve pudra şekeri koysak olurmu hamurunada pudra şekeri koymamız gerekiyor herhalde

    YanıtlaSil
  17. merhabalar. tarifleri deneyip beğenmenize cok sevindim. çok teşekkürederim. bende de nesquick yoktu onun yerine kakao ve nescafe ile denedim. orjinal tarifte pudra şekeri de yok hamurun içinde ama bana sanki kakao ve nescafe biraz acı yapabilir diye içine biraz pudra şekeri ilave ettim. ister bu şekilde isterseniz orjinal tarifteki gibi yapabilirsiniz. ama hamuruna toz şeker koymayın, o zaman kurabiyelerinizde çatlama olabilir. umarım yardımcı olabilmişimdir. sevgiler.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!