13 Mayıs 2010 Perşembe

YALANCI SU BÖREĞİ






















Harika bir börek. Biz çok severek yiyoruz. Pazar kahvaltıları için yada gelen misafirleriniz için ideal. Yapımı da oldukça basit. İşte tarifimiz.
5 veya 6 tane yufka
250 gr. beyaz penir. (çökelek veya lor olmasın)
Yarım demet maydanoz
2 sişe soda
100 gr. tavada eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tane yumurta
2 su bardağı süt

Peyniri bir kapta ufalayın, içine kıyılmış maydanozu koyup karıştırın.
Margarini eritin ve biraz ılınmasını bekleyin sonra kalan malzemelerin hepsini (peynir ve maydanoz hariç)derin bir kap içeridsinde çırparak karıştırın.
Tepsinin tabanını ve kenarlarını yağlayın. Yufkanın bir tanesini tepsiye koyun ve kenarlarını tepsinin dışına sarkıtın. Kalan yufkaları iki eşit parçaya ayırarak yufkaların hepsini avuç büyüklüğünde parçalara ayırın. Ayırdığınız parçaların birazını tepsiye serin ve üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan 2-3 kepçe kadar gezdirin. Tekrar yufkaların bir kısmının tepsiye serin ve yine karışımdan 2-3 kepçe gezdirin. Yufkaları düzgün bir şekilde koymanıza gerek yok, katlı veya kıvrımlıda olsa olur. Ayırdığımız ilk eşit parça bitince peynirli harcımızın hepsi tepsiye yaydırılarak üzerine sıvı karışımdan yine 2-3 kepçe gezdirin. Peynirli harcımız yufkalarımızın orta kısmında kalmalı. 5 yufka ile yapacaksanız yine peynirli harç ortada kalacak şekilde yufkalarınızı eşit ayırınız. Kalan tüm yufkalar ve sıvı harç bu şekilde yapıldıktan sonra dışarı sarkıttığımız yufkanın uçlarını tepsinin ortasında toplayın. Bir çatal yardımıyla yufkanın üstüne, çeşitli yerlerinden delikler açın. İsterseniz parlaklık için yufkanın üzerine biraz sıvı yağ sürebilirsiniz. Böreğimiz bu şekilde tamamlandıktan sonra
önceden ısıtılmış fırında 180-200 derece arasında üzeri kızarana kadar pişirin. Eğer aceleniz yoksa böreği pişirmeden önce 1 saat buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli olur.
AFİYET OLSUN

4 yorum :

  1. Bu böreği çok az değişiklikle biz de çok yapıyoruz. Gerçekten güzel oluyor. Denemek isteyen tereddüt etmesin, denesin :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok lezzetli oluyor humeyracım, bizde bayılarak yiyoruz.

    YanıtlaSil
  3. bugün yaptım ailece bayıldık tesekkür ederiz güzzel paylaşımlarınız için....

    YanıtlaSil
  4. beğendiğinize çok sevindim, afiyet olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!