1 Mayıs 2010 Cumartesi

KAKAOLU PASTA




























Her ne kadar bana yasak olsada, pastalardan vazgeçemiyorum. Bu pastayıda perşembe günü gelen kayınvalidemler için yapmıştım. Herkese şimdiden güzel bir pazar günü dilerim.
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu ve vanilya
Ayrıca içi için kakaolu pasta kreması ve üzeri için krem şanti
Kek malzemeleri sırasıyla çırpıldıkta sonra 170 derecede pişirilir. Kek ikiye bölünerek her iki parça 1 çay bardağı kadar süt ile ıslatıldıktan sonra arasına pasta kreması sürülür ve krem şanti ile kaplanır.
































AFİYET OLSUN

4 yorum :

  1. Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  2. serpilcim pasta her zamanki gibi süper olmuş 1 dilim yiyebilmek için neler vermezdim:((

    YanıtlaSil
  3. ama bütüh tariflerinizde krem şanti ile kaplanır deyip son noktayı koymuşsunuz onu herkes bilir nasıl şekil verdiniz neyle renklendirdiniz bu konularda da bilgi verseniz anlatımlarınz klasik tarzda ....ellerinize sağlık ilginç fikirleriniz var ama keşke biraz ayrıntılı anlatsaydınız ellerinize sağlık.....

    YanıtlaSil
  4. merhabalar. pasta kreması renkli ise bunu gıda boyasıyla yapıyorum. örnegin bu pasta kakaolu, üzerine kakao serptikten sonra bıçakla üzerine çizikler attım. resimde gayet açık olduğu için bunu belirtmedim. kenar süslemeleri ise krema torbasına krema doldurulur ve istenilen uç takılır pastanın kenarına ve dilerseniz alt kısmına sıkılır. pastaları beğendiğinize sevindim. iyi akşamlar dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!