16 Kasım 2009 Pazartesi

PİZZA

























Bence pizza hafta sonuna çok yakışan, ister kahvaltıda ister öğlen ister akşam için yapılabilecek en güzel yiyeceklerden biri. Çok da güzel oldu. Bu hafta sonu canı pizza isteyenlere şiddetle öneririm. Siz bu hafta sonu pizza yapın benimde aklımda mantı var.
Hamur için
4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya

İç malzeme
























Salam
Sucuk
Sosis
Kaşar peyniri rendenmiş
1 yemek kaşığı su ile inceltilmiş salça
3-4 tane yeşil biber
1 tane büyük domates
1 yemek kaşığı kekik
Ayrıca mısır, mantar ve zeytinde koyabilirsiniz.
1 çay bardağı ılık suyun içine maya ve şeker koyularak 10 dk. beklenir. 4 bardak un bir kabın içine elenir ve mayalı su dahil tüm malzemeler koyularak yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. Bu arada pizzanın içine koyulacak malzemeler ayarlanır ve hepsi küp küp kesilir. Mayalanan hamurumuz ikiye bölünerek merdane ile tepsi boyutundan az büyük açılır. Önce hazırlamış olduğumuz salçalı su hamura bir fırça yardımıyla sürülür ve üzerine kekik serpilir. Bu işlemler her tepsi için ayrı ayrı yapılmaktadır. Daha sonra kaşar peyniri hariç tüm malzemeler her iki tepsiyede paylaştırılır ve 170-180 derece arası fırında pişirilir. Fırından çıkan pizzamızın üzerine sıcakken kaşar peyniri rendesi eklenir.
AFİYET OLSUN

7 yorum :

  1. mrb serpil hanm bn adanadan seda sitenizin takipçisiyim tariflerinizi çok beğeniyorm çoğunuda deniorm pizzeyıda denedm çok gsl oldu sizin tanşmayı çok isterm ama malesef iller farklı tarif için teşekürler :)

    YanıtlaSil
  2. merhabalar seda hanım. tarifleri deneyip beğenmenize ve özellikle bunu belirtmenize çok sevindim. çünkü denemeye cesaret edemeyenler içinde, lezzet konusunda fikir vermiş oluyorsunuz. size afiyet olsun:)) adanaya ve size sevgilerimi gönderiyorum. facebook adresiniz varsa serpil çalışkan özatman olarak beni bulmanız mümkün :)) iyi akşamlar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. istek yoLLadm serpiL hanım tanıştığıma da çok memnun oLdm...:))

    YanıtlaSil
  4. bu pizzanın tarifini benden almayan kalmadı :) [Seda Saygılı ]

    YanıtlaSil
  5. afiyet olsun canım. sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. bu ölçüyle 2 fırın tepsisi mi çıkıyor serpil hanım?birde yaş maya yerine instant kuru maya kullansak bi farkı olur mu?

    YanıtlaSil
  7. mini fırında yaptığım için 2 tepsiye hamuru paylaştırıp yaptım. eğer sizin fırın büyük ise hamuru tek tepsiye yayıp da yapabilirsiniz. kuru maya hiç denemedim ama olur sanırım. afiyet olsun sevgiler.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!