3 Kasım 2009 Salı

TİRİT

























Her yöreye göre değişen bir tarif sanırım. Bende bayat ekmeklerimi nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm. Tirit genelde etle yapılıyor sanırım, fakat evde kıyma vardı bende kıymayla yaptım ve çok güzel bir yemek oldu. Evde bayat ekmeği bulunanlara kesinlikle tavsiye ederim. İşte tarifimiz.
Yarım somun bayat ekmek
250 gr. kıyma
1 tane orta boy soğan
2 tane yeşil biber
2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tane olgun domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Üzeri için
2 su bardağı kadar biraz su ile inceltilip çırpılmış yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Soğan ve biberler sıvı yağda az pembeleştikten sonra üzerine salça ve kıyma koyularak kıymanın rengi değişene kadar kavrulur. Daha sonra üzerine küp küp doğradığımız domatesler ilave edilerek biraz daha kavrulur. 1 su bardağı su, tuz ve karabiber ilavesiyle kıymamız kaynayana kadar beklenir. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak kıymamızın pişmesi fakat biraz sulu bir kıvamda kalması sağlanır.
Ekmekler lokma lokma doğrandıktan sonra bir kaba düzgün bir şekilde koyulur.














Üzerine kıymalı harcımız yayılır. Fakat kıymalı harcımız çok sıcak olmamalıdır. Son olarak üzerine çırpılmış yoğurdumuz yayıldıktan sonra sıvı yağda kızdırdığımız nane ve kırmızı biber eklenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN

6 yorum :

  1. çok hoş görünüyor; sahura denemek isterim :)

    YanıtlaSil
  2. bize çok lezzetli geldi, umarım sizde beğenirsiniz. şimdiden afiyet olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar tarif resminde yoğurtlu görünüyor yoğurt en son üzerinemi ilave ediliyor.

    YanıtlaSil
  4. evet, malzemeler tepsiye koyulunca üzerine yoğurt ve sos döküyoruz. iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  5. size bakınca iştahım açıldı valla mükemmelsiniz

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!