16 Mayıs 2013 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ









Herkese merhabalar. Hayırlı kandiller dilerim. Yeni evimizde misafirlerimizi ağırlamaya çoktan başladık. Daha önceleri fotoğrafını çekmeye fırsat bulamadığım tarifler vardı. Onlardan birtanesi de arnavut ciğeri. Tarifi hemen hemen herkes biliyordur, yapımı oldukça kolay, hem çok lezzetli hemde güzel bir yardımcı yemek olarak sofraya değişik bir hava katıyor. Yapmak isteyenler için tarifimiz şöyle.
Yarım kilo ciğer
Un, tuz, karabiber, limon ve bolca sirke.
Kızarmak için sıvı yağ
Ciğer kuş başı doğranır. süzgeç içine alınarak üzerine bolca sirke dökülür. Ciğerleri süzgeçte alt üst ederek sirkeyi dökün. sirkede beklemeyecek süzgeç altına ya büyük bir kap koyun yada lavabodan akıp gitmesini sağlayın. Bu şekilde ciğeri süzgeçte en az bir saat bekletin. Bu işlem hem kanın kolay akmasını hemde ciğerin yumuşamasını sağlar. Daha sonra geniş bir tabağa un serpin ve ciğerleri bu tabağa alın. Ciğerlerin üzerine de un serptikten sonra önceden kızdırılmış yağın içine ciğerlerin yarısını koyun ve ciğerler birbirine değmeyecek şekilde mümkünse ciğerleri tavaya koyduktan sonra saatinize bakarak tam 3 dakika önlü arkalı kızartın. Arnavut ciğerinin pişme hakkı 3 dakikaymış ama ben biraz etleri çok pişmiş sevdiğimden 4 dakika tuttum.
Kızaran ciğerleri servis tabağına alarak hemen üzerine tuz ve karabiber serpin,  yeteri kadar limonu üzerine sıktıktan sonra kıyılmış maydanoz ile süsleyin
AFİYET OLSUN.

8 yorum :

  1. ben ciğer yemiyorum ama görüntü sunum çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Mımm masadaki her şey süper görünüyor..Özelliklede Arnavut ciğeri ellerinize sağlık..Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  3. bütün sevdiklerim bu masada toplanmış
    ellerine sağlık çok güzeller

    YanıtlaSil
  4. Serpil Hanım merhaba. Kandiliniz mübarek olsun.
    Ben tam bir limon hastasıyım. Arnavut ciğerini de severim. Ancak bu ciğere limon sıkıldığını hiç duymamıştım. Limon ne amaçla sıkılıyor acaba? Dirilik filan mı veriyor ya da sadece ekşi tat elde etmek için mi?

    YanıtlaSil
  5. herkese çok teşekkürederim, sayın urfa tutunu, limon biraz daha tadını hafifletiyor, zaten bol bol dökmüyoruz, üzerine yarım limonu sıkarak gezdiriyoruz. kızartma olarak ağır olduğundan bunu hafifletmek amaçlı. sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok merak ettim, bu şekilde deneyeceğim inş =) Cevap için teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık Serpil, arnavut ciğeri nefis görünüyor.
    Yeni evinde güle güle otur.
    Bu arada;
    Kandilin kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  8. nasılda severim arnavut ciğerini..Helede şimdi taze çıkan soğanlarla..Öff görünce nasılda canım çekti..En kısa zamanda yapmalıyım :))

    Ellerine sağlık canım , yeni evinizde güle güle oturun inşallah :)

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!