18 Mayıs 2012 Cuma

LORLU BİBER TURŞUSU


Herkese uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Çok uzun seneler evvel yediğim bir lezzetti bu lorlu biber turşusu. Geçenlerde arkadaş kahvaltıya çıkarınca hatırladım ve hemen yaptım. Baktım ki sabah akşam yemekten kavanoz yarıya inmiş bile hemen fotoğrafını çekip sizlerlede paylaşmak istedim. Ben bunu daha çok kahvaltıda seviyorum ama her öğün yiyebileceğiniz güzel bir lezzet.
3 kiloluk kavanoz için.
1 kilo biber. Ben yarısını acı biber kullandım ki acılı çok daha nefis oluyor. Tercih sizin.
1 kilo tuzlu veya tuzsuz lor. Tuzsuz kullanırsanız tuzunu damak zevkinize göre ayarlıyabilirsiniz.
1 kilo oda ısısında süt.
Yemesi kolay olsun diye ben biberleri lokmalık doğradım. Daha sonra kavanoza bir sıra biber bir sıra lor olmak üzere biber ve lor koyulur. Üzerine 1 kilo süt ilave edilir. Süt miktarı lor ve biberi tamamen örtecek şekilde olmalıdır. Tıpkı normal turşu kurarken konulan su miktarı kadar. Ben buzdalobında altına bir kap koyarak 12 gün beklettim ve daha sonra yemeğe başladım.
AFİYET OLSUN

13 yorum:

  1. Yaa nefis bir turşu bu...eminim çok lezzetlidir..en kısa zamanda deneyeceğim..ellerinize sağlık,sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. canım bende yapmıstım bunları benım bıberler cok acıymıs bıberın acısı oldugu gıbı peynıre cıkınca ben yıyemedım ama acı sevenler severek yedıler tekrar yaptıgımda tatlı bıberden yapmayı düşünüyorum ellerıne sağlık cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  3. Sitenizi bugün keşfettim teker teker tariflerinize baktım kendi kendime çok şey kaçırmışım dedim Guzel tariflerinizin devam etmesi dileğiyle saygılar

    YanıtlaSil
  4. Nefis olmuş benimde uzun süredri aklımdaydı ellerine sağlık Serpilciğim sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Menemen'de "ekşimik" diyorlar buna. Ben YKB Atatürkorganizesanayi şb. de çalışırken arkadaşlar bazen müşteri ziyareti dönüşü oradan getirirlerdi ve bayram ederdik:) Ellerine sağlık Serpilcim..

    YanıtlaSil
  6. elleriniz dert görmesin beni anneanneciğimin yaşadığı yıllara götürdü bu tarif

    YanıtlaSil
  7. Tarifinizi aynen uyguladım, harika bir lezzet oldu, afiyetle yiyiyoruz.. Teşekkürler...:)

    YanıtlaSil
  8. beğendiğinize sevindim. afiyet olsun. sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. mrb.butarif hakkaten annane babanne tarifi hatırlattığız için tşk.acaba nekadar sürede tüketilmeli
    hazır lor kullanabilirmiyiz birde,pastörize sütler iki gün içinde tüketilmeli diye tedirginim açıkçası
    gerçi turşu diyosunuz ama yinede sormak istedim:))şimdiden tşk

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar.Süt sıcak mı yoksa soguk mu konulacak ?

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar.Süt sıcakmı sogukmu olacak

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar.Süt soguk mu yoksa sıcak mı konulacak ? Yazarmısınız

    YanıtlaSil
  13. merhabalar Sayın. kusura bakmayın. biraz geç cevap veriyorum ama süt oda ısısında olacak. iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!