18 Mayıs 2012 Cuma
LORLU BİBER TURŞUSU
Herkese uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Çok uzun seneler evvel yediğim bir lezzetti bu lorlu biber turşusu. Geçenlerde arkadaş kahvaltıya çıkarınca hatırladım ve hemen yaptım. Baktım ki sabah akşam yemekten kavanoz yarıya inmiş bile hemen fotoğrafını çekip sizlerlede paylaşmak istedim. Ben bunu daha çok kahvaltıda seviyorum ama her öğün yiyebileceğiniz güzel bir lezzet.
3 kiloluk kavanoz için.
1 kilo biber. Ben yarısını acı biber kullandım ki acılı çok daha nefis oluyor. Tercih sizin.
1 kilo tuzlu veya tuzsuz lor. Tuzsuz kullanırsanız tuzunu damak zevkinize göre ayarlıyabilirsiniz.
1 kilo oda ısısında süt.
Yemesi kolay olsun diye ben biberleri lokmalık doğradım. Daha sonra kavanoza bir sıra biber bir sıra lor olmak üzere biber ve lor koyulur. Üzerine 1 kilo süt ilave edilir. Süt miktarı lor ve biberi tamamen örtecek şekilde olmalıdır. Tıpkı normal turşu kurarken konulan su miktarı kadar. Ben buzdalobında altına bir kap koyarak 12 gün beklettim ve daha sonra yemeğe başladım.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SALATALAR VE MEZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Yaa nefis bir turşu bu...eminim çok lezzetlidir..en kısa zamanda deneyeceğim..ellerinize sağlık,sevgiler..
YanıtlaSilcanım bende yapmıstım bunları benım bıberler cok acıymıs bıberın acısı oldugu gıbı peynıre cıkınca ben yıyemedım ama acı sevenler severek yedıler tekrar yaptıgımda tatlı bıberden yapmayı düşünüyorum ellerıne sağlık cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilSitenizi bugün keşfettim teker teker tariflerinize baktım kendi kendime çok şey kaçırmışım dedim Guzel tariflerinizin devam etmesi dileğiyle saygılar
YanıtlaSilNefis olmuş benimde uzun süredri aklımdaydı ellerine sağlık Serpilciğim sevgiler
YanıtlaSilMenemen'de "ekşimik" diyorlar buna. Ben YKB Atatürkorganizesanayi şb. de çalışırken arkadaşlar bazen müşteri ziyareti dönüşü oradan getirirlerdi ve bayram ederdik:) Ellerine sağlık Serpilcim..
YanıtlaSilelleriniz dert görmesin beni anneanneciğimin yaşadığı yıllara götürdü bu tarif
YanıtlaSilTarifinizi aynen uyguladım, harika bir lezzet oldu, afiyetle yiyiyoruz.. Teşekkürler...:)
YanıtlaSilbeğendiğinize sevindim. afiyet olsun. sevgiler.
YanıtlaSilmrb.butarif hakkaten annane babanne tarifi hatırlattığız için tşk.acaba nekadar sürede tüketilmeli
YanıtlaSilhazır lor kullanabilirmiyiz birde,pastörize sütler iki gün içinde tüketilmeli diye tedirginim açıkçası
gerçi turşu diyosunuz ama yinede sormak istedim:))şimdiden tşk
Merhabalar.Süt sıcak mı yoksa soguk mu konulacak ?
YanıtlaSilMerhabalar.Süt sıcakmı sogukmu olacak
YanıtlaSilMerhabalar.Süt soguk mu yoksa sıcak mı konulacak ? Yazarmısınız
YanıtlaSilmerhabalar Sayın. kusura bakmayın. biraz geç cevap veriyorum ama süt oda ısısında olacak. iyi günler dilerim.
YanıtlaSilTebrik ederim başarılar
YanıtlaSil