10 Şubat 2011 Perşembe

BEZE




















Herkese güzel bir gün diliyorum. Az malzeme bol lezzet. Çıtır çıtır bezeyi sevmeyen varmıdır acaba? Bezeyi evde daha önce denemiştim fakat genelde yemek kitaplarında tam tarif vermedikleri için berbat bir şey çıkmıştı ortaya. Geçen gün internette araştırdım ve sadece yumurta ve şeker ile yapıldığını okuyunca dün akşam tekrar denemeye karar verdim. Sonuç bence (ilk denemeyi saymıyorum) ilk denemeye ragmen çok iyiydi. Çıtır ve lezzetli oldular. Biraz çatlamalar oldu, belki fırın ısısıyla alakalı olabilir yada krema torbasında kalan hava yüzünden de olabilir ama lezzeti çok güzel. İşte benim yaptığım beze tarifi.
3 tane yumurtanın akı (sarısı hiç karışmamalı)
3 normal boydaki çay bardağı ile şeker
1 fiske tuz
Yumurta aklarına şeker ve tuz ilave edildikten sonra mikser ile önce düşük sonra yüksek hızda çırpılmaya başlanır. Yoğun kıvamda bir karışım elde edilir. Kaşıkla alınınca kaşıktan düşmeyecek ve hatta kaşığı çırpma kabına vursanız dahi zor dükülecek bir kıvamda olacak. Daha sonra malzememiz yıldız uçlu krema sıkma torbasına koyulur. Yağlı kağıt serilmis fırın tepsisine sprilal şekilde biraz aralıklı sıkılır. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında yaklaşık 1 saat kapak hiç açılmadan pişirilir. Soğuma aşamasında da kapak açılmamalıdır.
Not: Fırın tepsiniz küçük ise 2 yumurta akı ve 2 çay bardağı şeker yeterlidir. Bu ölçüyle bile yaklaşık 20 tane beze elde edebilirsiniz. İki ayrı pişirme yapıldığında kenarda bekleyen malzeme gevşediğinden tekrar çırpsanız dahi şekilde bozulmalar oluyor. Yani düz bir görüntü oluşuyor. Tecrübeyle sabittir:))
AFİYET OLSUN

16 yorum :

  1. Serpilcim ellerine sağlık bezen harika olmuş sım
    sıcak sevgiler.

    YanıtlayınSil
  2. ellerinize sağlık güzel görünüyorlar...

    YanıtlayınSil
  3. Ellerine sağlık,çok severim bezeyi..ne zamandır yapmadım hatırlattın bana

    YanıtlayınSil
  4. serpilcim harika olmuş ellerine sağlık.
    sevgilerimle....

    YanıtlayınSil
  5. ne kadar da güzel olmuşlar ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  6. serpilcim bezeyi çok severim eline sağlık

    YanıtlayınSil
  7. Görüntüleri o kadar güzel ki elimi uzatıp alasım geldi. Ellerine sağlık..

    YanıtlayınSil
  8. Anlaşılan o ki profiterol toplarının mantığıyla pişiyor, fırın kapağı açılmadan, hatta soğuyana kadar. Ellerine sağlık Serpilciğim, ama bu kadar özletme bir dahaki sefere..Selamlar..

    YanıtlayınSil
  9. Serpilciğim çok düzgün olmuş bunlar ellerine sağlık harika görünüyor sevgiler...

    YanıtlayınSil
  10. Harika olmuş,çok severim ama denemek hiç kısmet olmadı ama senin tarifinle deneyebilirim.sevgilerimle..

    YanıtlayınSil
  11. Bu ne güzellik. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  12. harikasın sen harika bak ne diycem çatlakları bana ayır diğerleri sizin olsun tamam mı anlaştık mı?:)))
    selamlar sevgiler

    YanıtlayınSil
  13. Bezeyi çok severim ilk sefer için harika olmuş nefis görünüyorlar ellerine sağlık Serpilciğim.

    YanıtlayınSil
  14. Görünce canım çekti doğrusu..

    YanıtlayınSil
  15. dün yaptım çok tereddütte kaldım olmıcak diye ama oldu çok mutlu oldum

    YanıtlayınSil
  16. olduğuna sevindim. sertleşmeyecek gibi geliyor ama ölçü ve fırın ısısı iyi olunca tutuyor. afiyet olsun sevgiler.

    YanıtlayınSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!