28 Kasım 2010 Pazar

KEREVİZ YAPRAĞI SALATASI
















































Oldukça uzun zaman geçmiş aradan, izleyenlerime tekrar merhaba diyorum. Benim ve babamın çok sevdiği, kerevizin sapları ve yapraklarından bir salata. Geçen haftalarda pazardan kereviz alırken yanımdaki bayanlar, "bu yapraklar ziyan oluyor" dediklerinde, onlara da ayak üstü bu salatayı anlattım ve çok hoşlarına gitti. Mutlaka deneyeceğiz dediler. Umarım memnun kalmışlardır.
Kerevizin diri olan saplarını parmak uzunluğunda kesin. Yapraklarını da keserek ayrı ayrı kaplara koyup yıkayın. Sıcak suyun içine önce saplarını atarak 2-3 dakika haşlayın. Ardından yapraklarıda atarak onlarıda 2-3 dk haşlayın ve suyunu süzün. Çok kısa sürede haşlanıyor. Dilerseniz suyunu süzdükten sonra soğuk sudan geçirin. Kerevizleri sevis tabağına alıp, zeytin yağı, limon ve tuz ile tatlandırın.
AFİTEY OLSUN

8 yorum :

  1. Serpilcim mutlu pazarlar dilerim.Kerevizi bende çok severim yapraklarını genelde turşuda kullanırım ilk fırsatta salatanı deniycem ellerine
    sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Serpilciğim, tekrar hoşgeldin aramıza..Bu salataya eğer severseniz sarmısak da nefis olur. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Serpil
    Kerevizin yeşilliklerini okadar çok severim ki yemeğini bile yaparken bolca koyarım, hiç salata olarak düşünmemiştim. Paylaşımın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık.Çok güzel olduğunu düşünüyorum.Ben sap ve yaprakların taze olanlarını kereviz yemeğinin içine katıyorum ama senin seçeneğini de denemeyi düşünüyorum Serpilcim.

    YanıtlaSil
  5. denemem lazım merak ettim
    ellerine sağlık eminim harikadır
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkürediyorum. inşallah yapıp beğenirsiniz. ben çok severek yiyorum ve kokusunu çok seviyorum. herkese tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. merhaba kereviz salatası çok güzel görünüyor elleriniza sağlık

    YanıtlaSil
  8. Süpersiniz önce saplarını atıp haşlamak şahane fikir yapraklar erimez saplar pişer 👍👍👍

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!