7 Kasım 2009 Cumartesi

PATATESLİ BÜZGÜLÜ BÖREK



1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta ( akı hamura, sarısı üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ayrıca açmak içinde un
İç malzeme
3 büyük patates
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı kadar sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tüm hamur malzemeleri yoğrularak dinlenmeye bırakılır. daha sonra iç malzeme hazırlanır. Önce soğanlar ister rondoda ister elde küçük küçük doğranır ve sıvı yağda az pembeleştirilir. Salça ilave edilerek bir kaç kez karıştırılır. Ardından patateslerde ister rendelenir ister rondoda kıyılarak soğanlara ilave edilir ve yaklasık 10- 15 dk. kavrulur. Ateş kapatılmaya yakın baharatlar ileve edilir.
Sıra tekrar hamurumuzda. Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparılıp, üçerli grup halinde 18 bezeye ayrılır. Her beze önce nescafe tabağı büyüklüğünde açılır ve araları unlanarak baklava hamuru açar gibi üst üste 3 hamur koyulup açılabildiği kadar yufka inceliğinde açılır. Sonra hamurun uç kısmına iç malzemeden koyulup rulo şeklinde sarılır. Fırın tepsisine büzgülü olarak koyulur.



Tüm hamur malzemeleri bu şekilde yapıldıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 -200 derece arasında üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

4 yorum :

  1. böyle bir börek yorumsuz nasıl kalabılır...şuan saat gece 12 yarın sabah denıycem hemen ;)

    YanıtlaSil
  2. biz çok beğenmiştik. inşallah sizde memnun kalırsınız. iyi geceler dilerim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. börek yapılırken yağ kullanılmamış yufkalar için unutulmuşmu acaba

    YanıtlaSil
  4. türkan hanım, aralarına yağ sürmedim, biraz çıtır olamsını istediğimden, yumşak olmasını isterseniz yağ sürebilirsiniz. zaten çok ince açtığınız zaman pişmemesine imkan yok. iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!