8 Mart 2008 Cumartesi
PÜRELİ KÖFTE
Bu köfte tarifini bir dergide görüp yapmıştım. Gayet güzel oldu. Tavsiye ederim.
Köfte için
Yarım kilo kıyma
1 tane soğan
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı kurutulmuş ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 diş sarımsak
1 kahve fincanı un (yaklaşık)
Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
Köftelik malzemelerin hepsi karıştırılıp özleşinceye kadar yoğrulur. Parmak şekli verilir ve una bulanarak pişirilir.
Püre için
6-7 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
Patatesler soyulur, yıkanır ve 4-5 parçaya bölünerek haşlanır. Haşlanan patatesere tuz ve tereyağı eklenerek patates ezme aparatıyla ezilmeye başlanır. Tamamen ezilen patateslerimizi çatal yardımıyla bir yandan karıştırarak bir yandanda ağır ağır süt ekleyerek yumşak bir kıvam verdirilir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder