11 Nisan 2016 Pazartesi

ATOM


Herkese merhabalar.  Sarımsaklı yoğurt ve acı biberin mükemmel uyumu. :) Zaten sarımsaklı yoğurt içine ne koyarsak koyalım kötü olma ihtimali yok. Hele acı biberle buluşunca daha bir dehşet tat çıkıyor ortaya. Tabi acı severler için durum böyle. Kurutulmuş tatlı biberle de yapabileceğiniz güzel bir lezzet.
1 su bardağı kadar süzme yoğurt
2 diş sarımsak (sarımsak büyük ise 1 diş)
7-8 tane kurutulmuş biber
Tuz
1-2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yoğurdumuzun içine dövülmüş sarımsaklarımızı koyup biraz tuz ile tatlandıralım. Yoğurdu servis yapacağımız tabağa koyalım. Kurutulmuş biberlerimiz dilerseniz  sudan geçirip iyice kurutalım. Biberleriniz uzun ise ikiye bölebilirsiniz. Tavaya sıvı yağımızı koyup biberlerimizi içine atalım kısık ateşte çok fazla yakmadan önlü arkalı kızartıp yoğurdumuzun üzerine koyalım. Son olarak 1 çay kaşığı pul biberi tavada kalan yağda az kavurup yoğurdumuzun ve biberlerimizin üzerine dökelim. Kavurma işlemini  ister kuru biber ister pul biber çok kısa sürede yapılır. Başından sakın ayrılmayın :)
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!