15 Ağustos 2012 Çarşamba
RUM TATLISI
Herkese merhabalar. Ramazanın son günlerine geldik. Herkese şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Arkadaşlarımız bizi iftara davet ettiklerinde yapıp götürdüğüm bu harika tatlının tarifini sizlerle de paylaşmak istedim.
3 büyük yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Şerbet için
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı krem şanti
Öncelikle tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Tencerede su ve şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatıp yaklaşık 10 dk. ateşi kapatıyoruz.
Kek için yumurta ve şeker mikserle çırpıldıktan sonra sıvı yağ ve diğer malzemeler ilave edilip güzelce karıştırılır. Kare yada dikdörtgen borcam yağlandıktan sonra kek harcımız dökülerek önceden ısıtılmış 170 derecede kekimizi pişiriyoruz.
Kek pişip yoğun sıcaklığı gidince şerbetimizi kekin üzerinde kuru yer kalmayacak şekilde gezdiriyoruz.
Muhallebi için tüm malzemeleri karıştırıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Ateşten indirdiğimiz muhallebimizin içine krem şanti ilave edip beş dakika mikserle çırpıyoruz. ( Tüm muhallebilerinizin daha sakız kıvamında olmasını isterseniz mutlaka mikserle dayanabilirseniz 10-15 dakika çırpmalısınız.)
Pişen muhallebimizi kekimizin üzerine döküp üzerini düzeltip oda ısısına gelince buzdolabına kaldırıyoruz ve en az 4-5 saat bekledikten sonra üzerini istediğiniz bir malzemeyle süsüleyip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ŞERBETLİ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
görüntü çok şık eminim tadıda çok lezzetli oluyordur.. bir gün denemek için not defterime aldım, elinize sağlık
YanıtlaSilSerpilcim çok güzel bir tatlı olmuş..çok orjinal..ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilçok şık,çok güzel bir tatlı olmuş besbelli,ellerine sağlık...
YanıtlaSilNe güzel bir tatlı böyle.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
İyi Bayramlar...
Serpilcim; bu tatlıyı - birisi mısır unlu, diğeri galeta unlu- iki kişide yedim. Galeta unlunun tarifini aldım ama yapmak henüz kısmet olmadı.. Umarım oğlum İstanbul' a kaçmadan kısmet olur da yaparım ona, bayılacağından eminim zira. Ellerine sağlık, ev halkına selamlar:)
YanıtlaSil