20 Ekim 2011 Perşembe
DAMAT PAÇASI
Herkese tekrar merhabalar. Daha önce bir arkadaşımın iftar sofrasında yediğim bu böreği kesinlikle yapmam lazım dedim ve bende misafirlerim için hazırladım. Aslında bidiğimiz tavuklu börek. Ama işin sırrı sosunda olunca gerçekten çok lezzetli bir tat çıkıyor ortaya. Arkadaşım bu böreği, yufkayı gül böreği şeklinde yapıp tavukları yufkanın üzerine koymuştu. Bense tavukları yufkanın içine koyup sarmayı daha uygun gördüm. Tepsi böreği şeklinde de yapanlar var sanırım. Tercih sizin. Keşke böreği kesip içinide fotoğraflamak aklıma gelseydi. Başka sefere inşallah. İşte tarifimiz.
12 adet börek için:
1 büyük paket tavuk incik
3 tane yufka
Sos için
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
1 yumurta
3 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
Tereyağı, pulbiber, kırmızı toz biber
Tavukları bol suda haşlayalım. Haşlandıktan sonra elimizde 5 su bardağı kadar tavuk suyu kalmalı. Daha sonra tavukları didikleyip tuz ve karabiber serpin.
Yufkaları 4 eşit parçaya bölün, böldüğünüz her bir yufkanın geniş kenarına 2 yemek kaşığı kadar tavuk koyup yufkanın ucuna doğru sarın, daha sonra rulo şeklindeki yufkayıda kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Fırın tepsisine sıraladığımız böreklerimizi 180 derecede üzeri kızarana kadar fırında bekletin. Kızaran böreklerimizin üzerine 1,5 -2 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip tekrar fırına koyun 15-20 dk. kadar suyunu çekmesini bekleyin. Bu arada sos hazırlayacağız.
Sos için; tüm malzemeleri bir tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz. Pişen sosumuzu fırından çıkardığımız böreklerin üzerine gezdiriyoruz.
Son olarak tereyağında kızdırdığımız kırmızı toz ve pul biberi sosun üzerine döküyoruz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Canım ellerine sağlık çok leziz görünüyor sevgiler.
YanıtlaSilBöreği yiyen biri olarak lezzetinin de en az görüntüsü kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Tekrar ellerine sağlık.. En kısa zamanda bende yapacağım.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler
YanıtlaSilTavuk etli börekleri ben de cok seviyorum, ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba arkadaşım ellerine sağlık.Damat paçasına bayıldım çok şık olmuş.Mutlaka deneyip tadınada bakmak istiyorum.Ayrıca blogunu çok beğenip izlmeye aldım.Güzel tariflerin için teşekkür ederim.Sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık...çok severim...
YanıtlaSilCanim ellerine saglik harika bir tarif ve harika bir fotograf yakalamissin, denemek lazim soslu yemeklere bayilirim favori yemeklerim benim soslu.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım sevil ve tümay bu tarifle yarışmada birinci oldu tarifin lezizliği tescilli yani bende yapıcam :)
YanıtlaSilyemek vakti
çok teşekkürler, hepinize sevgiler.
YanıtlaSil