11 Eylül 2013 Çarşamba
ET YEMEĞİ
Herkese merhabalar. Yine uzun bir ara ve iftardan kalan bir tarifle karşınızdayım. Et yemeğimiz oldukça lezzetli oldu. denemek isteyenler için tarifimiz şöyle. Yemeğimiz 8 kişilik için diyebiliriz.
2 kilo kuşbaşı kuzu eti
2 orta boy patates
2-3 tane biber
1 tane orta boy domates
Tuz, karabiber, kekik.
Etlerimizi yıkadıktan sonra tencereye koyuyoruz. Mümkünse düdüklü tencere olmasın, ağır ateşte yavaş yavaş daha lezzetli oluyor. Az yağ koyup kavuruyoruz. Ocağın en kısık ateşinde etler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Etlerin piştikten sonra da suyu kalmalı, o yüzden gerekirse 1 bardak kadar su ilavesiyle pişirebiliriz. Pişen etlerimiz tepsinin ortasına koyuyoruz. Bu aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ediyoruz. Küp küp doğradığımız patateslerimizi ve biberlerimiz tereyağında rengi az değişene kadar kızartıyoruz. Daha sonra bunlarıda tepsinin kenarlarına sıralayarak domates dilimleriyle de süsleyip etin suyunu ve tavada kalan tereyağını etlerin üzerine gezdirip fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
İftar masamız.
Etiketler:
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık çok güzel görünüyor. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimi bıraktımmmmm....:))
Elllerine sağlık annem eskiden mahalle fırınında güveçte yapardı ağır ateşte nefis oluyor ...sevgiler..
YanıtlaSilaaa ayıp oluyor ama bizi güzel yemeklerinden mahrum etme tamam mı ?
YanıtlaSildiğer yemeklerin gibi bu da harika zaten kuzu eti fırında ve sebze ile mmmmm
çok teşekkürederim.
YanıtlaSilharika, fırında pişen et yemeklerine bayılırım, ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilçok teşekkürler. sevgiler.
YanıtlaSilTarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com