26 Ocak 2011 Çarşamba

PASTA































Herkese günaydın. Uzun süredir pasta yapmadığımı farkettim. Dün çocuklara ama en çok da sanırım kendime bir pasta yapayım dedim. Afiyetle yedik. İşte tarif.
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vaniya
Pasta kreması ve krem şanti
Kek malzemeleri sırasıyla çırpıldıktan sonra önceden ısıtılmış 170 derece ısıda pişirilir. İçine hazırlanan pasta kreması sürüldükten sonra üzeri krem şanti ile kaplanır ve istenilen şekilde süslenir.

































AFİYET OLSUN

19 Ocak 2011 Çarşamba

NESCAFELİ KEK



















Herkese tekrar merhaba. Bu kek benim çok hoşuma gitti. Zaten kahveyi oldum olası sevdiğim için sık sık yaparım artık ben bu keki.
3 tane yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nescafe
3 su bardağı kadar un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Tüm malzemelr sırasıyla çırpıldıktan sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

11 Ocak 2011 Salı

CUPLARDA ÇİKOLATALI MEYVE NESQUİCK EŞLİĞİNDE































Herkese günaydın
Cuplarda çikolatalı meyve veya bunun için bir annenin çocuğuna meyve yedirme çabası da diyebiliriz. Oğlum meyveyi seviyor aslında ama nedense sadece bir çeşit meyve yiyip doydum diyor. Bende böyle bir yöntem buldum bizim için etkilide oldu. Çikolatanın yanında birde nesquick eee daha ne olsun. İşte tarifimiz.
Ben 5 kup hazırladım. İsteyen malzemeleri daha da çoğaltabilir. 5 cup için 2 su bardağı süt kullandım ve yaklaşık da 3 paket kadar çikolata erittim. Sıcak sütün içinde çikolatayı karıştırarak eritin ve soğumasını bekleyin.

























Meyveleri doğrayıp cuplara yerleştirin isterseniz içine nesquick koyabilirsiniz. Meyvelerin üzerine çikolatayı döküp istenilen şekilde süsleyin. Buzdolabında 5 dk bekletip servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

6 Ocak 2011 Perşembe

KUSKUSLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI





















Herkese merhabalar. Bu salatayı geçenlerde üst komşumda yemiştim ve çok beğenmiştim. Komşumda kuskus olmadığı için O, yüzük makarna ile yapmıştı ama aslında kuskus ile daha iyi oluyor diyince en kısa sürede bende kuskus makarnasından alıp öyle denedim. Pirinçlisinden daha önce yemiştim oda güzel fakat bu şekilde daha yumşak düştü sanki. Yapanlar vardır mutlaka, denemek isteyenler için söylüyorum, gerçekten çok lezzetli bir salata oluyor. Malzemeleriniz varsa misafirleriniz geldi anda bile yapabileceğiniz pratik bir salata. Misafirleriniz 6 kişiden az ise ölçüyü 1 su bardağıyla yapın, eğer fazlaysa verdiğim ölçülerle 12 kişi çok rahat doyar.
2 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kuskus makarna
5-6 dal dereotu
Yarım demet maydanoz
5-6 tane taze soğan
Tuz
2 tane limon
1 çay bardağı kadar zeytin yağı
Yeşil mercimeği sıcak suyun içinde 5 dk.haşlayın. Yeşil mercimeğin biraz diri kalması gerekiyor. Makarnayı da ayrı bir tencerede haşlayıp her ikisinin de suyunu süzün. Dilerseniz soğuk sudan geçirin. Büyük bir kapta her ikisini karıştırıp içine ince kıyılmış, dereotu, maydanoz ve taze soğanı koyun. En son limonsuyu, tuz ve zeytinyağı ile tatlandırın.





















AFİYET OLSUN

3 Ocak 2011 Pazartesi

ELMALI CEVİZLİ TATLI VE ETKİNLİK
























Herkese iyi akşamlar. Dün kayınvalidemlerin gelmek istediklerini duyunca ve annemin de tatlıyı çok sevdiğini bildiğimden mutfağa girip ilk işim tatlı yapmak oldu. Hem şerbetli hem hafif olmasını istedim. Bu yüzden içine bildiğimiz elmalı kurabiyenin harcından hazırladım ve hamurunuda şöyle kafamda tasarlıyıp hazırlayıp sonra fırında koydum. Kayınvalidem ve karşı komşum çok beğendiler. Bu yüzden tarifi sizlerlede paylaşmak istedim. Ayrıca bu tarifi bugün yorum aldığım ve bu tarifin üstüne güzel denk gelen ben buldum etkinliğine http://hayattanazicik.blogspot.com/ adresine gönderiyorum.
İşte tarifimiz.
Şerbet için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Önce tatlının şerbeti hazırlanır. Su ve şeker kaynatılır. Şerbet koyulaşınca içine limon suyu koyularak ateş kapatılır.
Elmalı harç için
3 tane orta boy elma
3 yemek kaşığı kıyılmış ceviz içi
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalar soyulduktan sonra rendelenir. Teflon tavada elmalar ve şeker karıştırılır. Elmalar suyunu çekene kadar karıştırmya devam edilir. Ateş kapatılır ve içine ceviz içi ve tarçın koyulur.
Hamur için
1oo gr. margarin
2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un
Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparılarak avuç içinde bastırılır ve 1 çay kaşığı kadar iç harçtan koyulup hamur kapatılır. Kapattığımız taraf altta kalacak şekilde fırın tepsisine sıralanır ve önceden ısıtılmış 170 derecede üzei pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan yaklaşık 5 dk sonra şerbet ilave edilir. Yaklaşık 25-27 tane çıkmaktadır. Üzeri istenilen malzemeyle süslenir
AFİYET OLSUN
 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!