5 Mayıs 2009 Salı

ISPANAKLI EL AÇMASI GÖZLEME


























Bu gözlemelere doyum olmadı.
1 kilo ıspanak
4 su bardağı un
1-1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Biraz peynir kırığı
Ilık suyumuzun içine maya ve şeker koyularak 10 dk. beklenir. Elenmiş un içine mayalı su ve tuzumuz atılarak çok sert olmayacak kıvamda bir hamur yoğrulur ve hamurumuz dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç harç hazırlanır.
Ispanaklar yıkandıktan sonra tencerede su ile 10-15 dk. haşlanır. Daha sonra süzgeç içine alınır. Soğuduktan sonra suyu sıkılır. Tavada yağ ile salça biraz kavrulduktan sonra içine ıspanaklar koyularak bir kaç kez karıştırılıp ateş kapatılır. Dilerseniz salça kavurmadan önce bir küçük soğan da kavurabilirsiniz.
Hamuru yumurta büyüklüğünde koparıp 15 bezeye ayırdım. Aynı şekilde iç harcınıda yaklaşık 1 yemek kaşığı olacak şekilde 15' e böldüm. Hamur açılacak tezgah unlanır ve merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Ispanaklı harçtan ve kırık peynirden koyularak hamur kapatılır.













































Tavaya çok az yağ koyularak orta ateşte bir yüzü kızarana kadar tutulur. Üstüne de fırça ile çok az yağ sürülerek gözlememiz ters cevrilip o yüzününde kızarması beklenir. Dilerseniz tavaya hiç yağ koymadan da kızartabilir, kızardıktan sonra üzerine tereyağı sürebilirsiniz. Ayrıca pişirdiğiniz her gözlemeyi kağıt havlu serilmiş tabağa koyduktan sonra tabağıda bir poşet içine koyarsanız gözlemeleriniz yumşacık olur. (poşetin ağzı sıkı bir şekilde kapanmayacak sadece üzerine örtü gibi olacak, aksi taktirde gözlemeler terleyip hamur gibi olabilir.)
İster bu şekilde kahvaltı tabağı hazırlayabilir veya isterseniz ayranla servis yapabilirsiniz. Biz ikindi kahvaltısı gibi yaptık. Oldukça lezzetliydi.





















AFİYET OLSUN

2 yorum :

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!